Featured Posts

The black shirt with a twist
View Post

Featured Posts

A new must have from ALISIA ENCO
View Post

Featured Posts

ALISIA ENCO AT STITCH@COTERIE NEW YORK
View Post
To top
19 Feb

Despre visuri mari si determinare

I
n noul numar din revista Dialog Textil, Alice povesteste cu drag despre inceputuri, despre cum a ajuns sa fie antreprenor in serie, dar si despre curajul cu care intampina fiecare provocare ce ii apare in cale. In plus, in articol veti regasi si cum se construieste in mod sustenabil un brand ce isi propune constant sa iasa din tiparele clasice, sa aduca un strop de creativitate intr-o lume plina de rigori si care, prin fiecare piesa vestimentara creata, reuseste sa redea incredere si independenta purtatoarelor sale. Va invitam sa-l parcurgeti in randurile de mai jos.

Cine este Alice Botnarenco și cum ai început să faci afaceri?

Sunt antreprenoare de când mă știu. Am trecut cu curaj și dezinhibiții dintr-o afacere într-alta, în domenii atât de diferite în care aveam zero experiență, încât pot să spun că până la această vârstă sunt deja un antreprenor în serie: am început la 23 de ani o afacere de rent-a-car, am fondat în 2009 asociația Femei în Afaceri și de patru ani brandul ALISIA ENCO. Acest avânt creativ și liber s-a născut în mine de când eram adolescentă pentru că mi-am dorit mereu să fiu pe cont propriu și să nu depind de nimeni. Pe scurt, Alice Botnarenco este o femeie creativă, cu instincte bune pe care le ascultă, care se simte ca peștele în apă printre provocări, cu o mare nevoie de libertate de acțiune și exprimare.

Care este povestea brandului tău de cămăși și cum a evoluat până în prezent? 

Povestea brandului ALISIA ENCO a început cu un an înainte de lansarea lui. Deși nu era prima afacere, când e vorba de un domeniu nou și atât de competitiv, n-ai mereu certitudini și nu-ți țin de cald întotdeauna intuițiile proprii. După un an de muncă, după ce am adunat toate cămășile din dulap, după ce am mers prin magazine să cunosc concurența, după ce am studiat oferta online mare cât universul și am petrecut ore în șir consultând statistici, dar mai ales după multe teste de cămăși, atât în țară, cât și în afară, m-am aruncat în noua provocare cu chef de treabă.

Am început inspirată de ideea unei abordări creative în ținuta de business. Asta mă obseda de ceva timp, pentru că tot observam ținutele cuminți și… previzibile ale doamnelor la evenimentele “Femei în Afaceri”. Cum lucrurile se leagă și nimic nu e întâmplător, ideea îmi încolțise de atunci: ce faci ca femeie, când lucrezi într-un domeniu corporate cu oarecare rigori, dar îți dorești culoare, accente creative și varietate? Ce faci când ești femeie… vie pe dinăuntrul uniformei și vrei să-ți exprimi liber creativitatea fără să pui în pericol imaginea competenței tale? Ei bine, aici ALISIA ENCO își propune să le ofere femeilor alternative creative de ținute și accesorii care să facă o declarație de independență și de forță feminină în business.

Te invitam sa citesti tot interviul in revista Dialog Textil: https://www.dialogtextil.ro/2019/02/15/alisia-enco-visuri-mari-si-determinare-pe-masura/

contact@alisiaenco.ro

contact@alisiaenco.ro

Creative alternatives for business outfits with a specific focus on shirts, under the business with a twist philosophy. www.alisiaenco.com

x Close

ALISIA ENCO