Featured Posts

The black shirt with a twist
View Post

Featured Posts

A new must have from ALISIA ENCO
View Post

Featured Posts

ALISIA ENCO AT STITCH@COTERIE NEW YORK
View Post
To top
3 Aug

Coffee break with Mirela Tuvene

Coffee break-ul de astazi il savuram impreuna cu o doamna tare draga noua, mandra purtatoare a camasilor ALISIA ENCO. Cel mai probabil ati gustat inghetata sau produsele de cofetarie artizanale pregatite de mainile dibace ale prietenei cu care impartasim cafeaua astazi. Daca nu ati reusit inca, va incurajam sa o faceti caci papilele gustative va vor fi foarte recunoscatoare! Asadar, fara sa prelungim prea mult momentul, in atentia dumneavoastra vi-o prezentam pe doamna Mirela Tuvene, fondator GELAFresh.

GELAfresh este o cofetarie-gelaterie, cu laborator propriu, care produce inghetata, prajituri, cozonaci, lemon cake si torturi, la standarde de calitate inalta, folosind o tehnologie moderna si ingrediente naturale, de calitate superioara. In retetele lor regasiti ciocolata fina belgiana, frisca naturala, lapte si oua proaspete, unt, fructe, miere, nuca si alte produse traditionale.

De la idee la business.

ALISIA ENCO: Cum ati pornit pe drumul antreprenoriatului?

Sunt antreprenor de cand ma stiu si n-as schimba lucrul acesta pentru nimic in lume. De altfel, imi amintesc ca imediat dupa ce am terminat facultatea (n.r. ASE, studii aprofundate in Economie si master in Comunicare si Management Afaceri), am incercat pentru cateva luni sa lucrez intr-o banca. Insa, mediul sobru de la birou si modul meu de a fi nu se aliniau deloc. Aveam 29 de ani, energie si determinare incat daca vedeam un munte in calea mea cu siguranta m-as fi urnit sa-l mut din loc. Asa ca iata-ma in 2001, preluand (n.r. a doua din Romania) franciza Fornetti. Timp de 10 ani am invatat toate secretele unei afaceri in sistem franciza. Intre timp, mai exact din 2006, am pus bazele afacerii pe care o coordonez cu pasiune si in prezent – cofetaria-gelaterie cu laborator propriu.

ALISIA ENCO: Care este povestea din spatele Gela Fresh?

In hypermarketul in care aveam un magazin aparuse un brand cu un concept nou care m-a fascinat pe loc – inghetata artizanala, facuta din produse naturale, de cea mai buna calitate. Atunci am zis: Vreau sa fac si eu inghetata si decoratiuni complexe din martipan! Zis si facut. Nu stiam nimic din ce urma sa ma astepte. Dar nu m-am lasat descurajata, o voce interioara ma impingea de la spate sa reusesc. Astfel, m-am dus la proprietarul respectivei gelaterii si i-am pus o multime de intrebari. Apoi am urmat un curs de pregatire in Italia, direct la producatorii de unde am si achizitionat aparatele necesare, unde am descoperit cat de complex si fascinant este universul in care paseam.

Imi amintesc cum noaptea facem gelato, testam retete, potriveam ingrediente cu mare atentie, iar ziua faceam business development si alergam dupa furnizori.

In timp, mi-am completat studiile cu un curs despre decoratiuni artizanale in Londra si unul pentru cofetari in Franta, iar astazi creez cu mare drag surprize dulci pentru cei care ne aleg pentru evenimentele lor.

ALISIA ENCO: Ce lectii ati invatat pe parcurs?

Ufff, sunt multe. Antreprenoriatul vine la pachet cu o multime de provocari pe care trebuie sa le treci cu multa flexibilitate si incredere in forte proprii. In plus vine responsabilitatea, caci atunci cand lucrezi cu produse alimentare nu ai voie sa gresesti.

Consider ca cel mai important lucru pe care l-am invatat este ca niciodata nu e bine sa te lasi dominat de teama de a face schimbari, chiar daca persoanele din jurul tau zic altfel.

Feedback-ul pozitiv din partea oamenilor cu care lucrez este un factor motivational important. Multumirea clientilor cand vad rezultatul final sau atunci cand imi scriu ca au avut un eveniment reusit, ma bucura si ma emotioneaza in acelasi timp. Acestea sunt aspectele care ma incurajeaza sa merg mai departe.


Reinterpretarea tinutei de business.  


ALISIA ENCO: Cum s-a schimbat stilul dumneavoastra vestimentar in momentul in care ati pasit pe drumul antreprenoriatului?

Dintotdeauna am apreciat eleganta si simplitatea. Imi placea foarte mult sa port rochite, fuste si deux pieces-uri, insa ritmul alert in care se desfasoara activitatile mele m-a determinat sa ma reorientez spre pantaloni si stilul smart casual.

ALISIA ENCO: In garderoba fiecarei femei independente se regasesc cateva piese esentiale.  Care sunt acele lucruri care va definesc stilul si la ce piese nu ati putea renunta din dressing-ul dumneavoastra?

Stilul meu vestimentar este foarte versatil. De exemplu, cand intru in laborator sau cand am mai multe activitati administrative aleg sa port haine sport, comode, iar cand particip la un eveniment, la o petrecere, sau merg in vacanta aleg o camasa ALISIA ENCO pe care musai o accesorizez! Iubesc camasile ALISIA ENCO, atat eu, cat si partenerul meu de viata. Amandoi le asortam cu brosele-statement si cel mai mult ne plac cele brodate din colectia Traditionale, fiind foarte atasati de folclorul romanesc.

ALISIA ENCO: Care sunt cele mai importante detalii la care sunteti atenta atunci cand alegeti sa cumparati haine?

Pentru mine conteaza foarte mult materialele si cusaturile folosite. Aleg sa fie naturale si intotdeauna de buna calitate, la fel ca ingredientele pe care le folosesc si eu in retetele mele. Un alt aspect important la care sunt atenta este croiala. Cred ca un articol vestimentar, pe cat de simplu ar fi, poate fi remarcabil atata timp cat are croiala buna si se potriveste perfect pe corpul tau.


ALISIA ENCO: Ne bucuram sa vedem ca purtati cu drag camasile ALISIA ENCO. Ce v-a determinat sa alegeti produsele noastre?

Toate camasile sunt speciale, reprezinta foarte bine feminitatea, delicatetea, dar si convingerea unui lucru bine facut. Am descoperit brandul intamplator pe Facebook, iar dupa ce mi-a fost livrata prima comanda, m-am bucurat ca am gasit in acelasi loc toate lucrurile pe care le apreciez: materiale de calitate, cusaturi fine si o croiala ideala. Mi-a mai placut si faptul ca am fost apreciata peste tot pe unde mergeam pentru camasile creative pe care le purtam. Daca ar fi sa aleg o favorita din colectia voastra, m-as imparti intre camasa gri Porumbita sau camasa alba Floare de Mai.

ALISIA ENCO: Cu ce prajitura ati asorta o camasa ALISIA ENCO?

Hmm…ar fi cu siguranta un desert rafinat si delicat, poate chiar preferatul meu – prajitura Pavlova. Sau o prajitura traditionala facuta dintr-o reteta autentica cu ingrediente de cea mai buna calitate!

In acest interviu, doamna Tuvene poarta camasa gri Porumbita: https://www.alisiaenco.ro/camasi/colectia-de-camasi-cu-motive-traditionale-romanesti/camasa-gri-porumbita, camasa galbena Sunflower: https://www.alisiaenco.ro/camasi/colectia-de-camasi-florale-flowers-for-her/camasa-galbena-sunflower , camasa alba Floare de Mai: https://www.alisiaenco.ro/camasi/colectia-de-camasi-cu-motive-traditionale-romanesti/camasa-neagra-floare-de-mai, brosa rosie Trifoi: https://www.alisiaenco.ro/accesorii/brose-camasi

Intalnirea noastra a avut loc la GELAfresh, din cadrul Afi Cotroceni Mall.

ALISIA ENCO

contact@alisiaenco.ro

Women brand embracing creativity and quality sophistication by Alice Botnarenco. www.alisiaenco.com

x Close

ALISIA ENCO